Een impressie van de werkdag van onze Accountmanager Henriette

Binnen Agile People ben ik verantwoordelijk voor de Businessunit Verzekeren. Dat betreft Schade, Leven, Pensioen, Zorg en Inkomen. Opdrachtgevers zijn verzekeraars, intermediairs, serviceproviders maar ook de verzekeringstak van bancaire instellingen. Ik heb zelf een achtergrond in verzekeringen en de detacheringswereld. Heel toevallig ben ik in 2008 in het verzekeringsvak gerold: na mijn afstuderen – Nederlandse Taal en Communicatiestudies – werd ik benaderd voor een traineeship binnen de financiële dienstverlening. Dit was voor mij een mooie kans om ervaring op te doen binnen de financiële dienstverlening. Hier heb ik dan ook verschillende opdrachten binnen verzekeringsland uitgevoerd via detachering. Op deze manier heb ik ruime ervaring op kunnen doen met wat detacheren inhoudt.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Ik begin met het doornemen van mails waarop nog actie vereist is. Daarnaast start ik mijn dag altijd op met LinkedIn: wat speelt er binnen de financiële branche en wat speelt er binnen mijn netwerk/netwerkgroepen? Samen met mijn collega’s bepalen we de focus voor de week en/of dag: waar gaan we ons op richten en waar gaat een ieder van het team zich op richten? LinkedIn blijft een belangrijk deel van de dag uitmaken: zoeken naar beschikbare kandidaten, plaatsen van vacatures via Agile People en vinden van bedrijven die nieuwe collega’s zoeken. Uiteraard is het spreken van kandidaten ook zeer belangrijk, evenals het bezoeken van opdrachtgevers. Vaak plan ik hiervoor een aantal afspraken per week in in mijn agenda. Kandidaten komen op kantoor in Amersfoort of ik ga naar de kandidaten toe. Een afspraak vindt dan vaak plaats in een horecagelegenheid, zoals bijv. Van der Valk. Gelukkig kan dat weer en kun je elkaar weer ontmoeten.

Ook het bezoeken van onze collega’s op opdracht doe ik regelmatig. Helaas ligt dat nu stil vanwege de coronacrisis, maar dat hoop ik zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken. Erg leuk om ook te zien waar onze collega’s werkzaam zijn.

Het monitoren van de voortgang van onze collega’s op opdracht behoort ook tot de taken van mijn werkdag. Zitten de collega’s op hun plek, lopen zij tegen dingen aan waar ik bij kan ondersteunen? Daarnaast is het belangrijk om bij te houden of de opdrachten verlengd worden of dat we een nieuwe opdracht kunnen gaan zoeken, omdat de huidige opdracht afloopt. Tevens vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij onze collega’s. Om die reden hou ik ook de verjaardagen en andere gebeurtenissen bij. Administratie is ook een onderdeel van mijn werkdag: het bijhouden van urenstaten, accorderen van verlofaanvragen, bijhouden of men bepaalde (WFT) diploma’s nog moet halen of dat men Permanent Actueel is (vakkennis van WFT modules).

Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik contact met verschillende partijen heb: kandidaten en opdrachtgevers. Ik reis door heel het land om nieuwe collega’s te spreken: zo kom ik op veel plekken. Een dag is nooit saai: er kan altijd uit onverwachte hoek bijv. een vraag bij ons uitgezet worden voor een bedrijf dat nieuwe collega’s zoekt. Kortom, ik ben elke dag met plezier aan het werk voor en met mensen!